Thursday, 4 May 2017

Torsdagsønsker #217 Rei Kawakubo

Den første mandag i maj er noget helt særligt, den røde løber er rullet ud foran The Metropolitan Museum of Art i NYC. Op af den skridter den ene celeb ud efter den anden i de vildeste og smukkeste kjoler. Hver designer der deltager har klædt sin yndlings muse på og smækket hende under sin arm.
Det er alt sammen for at rejse penge til museets, Costume Institute som hvert år viser en stor udstilling der tager udgangspunkt i mode. Det er The Met Gala, det er en aften der tager flere måneder at forberede alt sammen udført af Anna Wintour og Vogue.
The Costume Institute viser, at mode også kan udstilles på museet og selvom mode ikke er kunst, viser det alligevel samfundets strømninger. Mode er noget, som aldrig står stille og det kræver meget af nutidig designere at skabe lige præcis det, vi har lyst til at gå med. I dag er vi ikke specielt loyale over for et bestemt mærke. Vi shopper rundt. Den ene dag er vi street med vores stil den næste avantgarde. Vi køber high street, genbrug, vintage eller bytter med hinanden. Vi får hele tiden nye fristelser smidt i hovedet af de influenter vi følger på de social medier. 
I år er det kollektioner fra Rei Kawakubo, kvinden bag Comme Des Garsons, som er udstillet på The Met. Siden 1969 har hun forsynet hard core avantgardister med asymmetriske snit, ekstreme vide og hullede strikbluser. I 1997 præsenterede Rei Kawakubo kollektionen dress meets body, hvor hun havde fyldt tøjet ud med gåsedun og fjer de mest mærkelige steder. Det var alt sammen med til at give kroppen nye silhuetter, det virkede absurd og deform. Selvom mode ikke er kunst, så kommer Rei Kawakubo måske tættest på at skabe noget der læner sig op af kunsten. Det er tøj, der kræver noget af brugeren. Jeg ville ønske, jeg lige kunne blinke mig en tur til NYC og besøge hvad jeg er sikker på er en fantastiske udstilling.

No comments:

Post a Comment